Contact

Zondag Nico Dekker Memorial fietstocht

Op zondag 17 maart is de Nico Dekker Memorial, georganiseerd door Toerclub Grootebroek (TCG). Inschrijven kan vanaf 09.00 uur en de eerste start is dan om 09.30 uur. De Nico Dekker Memorial bestaat uit het rijden van een uitgepijlde tocht waarbij vooraf een gemiddelde snelheid (minimaal 18 km per uur en maximaal 28 km per uur) wordt opgegeven.

De bedoeling is dat de deelnemer op gevoel en dus zonder hulpmiddelen zoals km-teller, GPS-apparaat, horloge etc., moet proberen de opgegeven snelheid te benaderen over een voor hem/naar onbekende afstand. Deelname is alleen mogelijk als individuele fietser. Deelname is mogelijk voor TCG-leden en niet-leden.

De start is vanaf de SAV-kantine en bij vertrek gaat de tijd van de deelnemer lopen. De start is – afhankelijk van het aantal deelnemers – om de twee minuten. De deelnemer rijdt twee lussen met een tussenstop in de kantine, waar je maximaal 30 minuten mag rusten en de tijd bij aankomst wordt geklokt. Langer dan 30 minuten rusten geeft ‘strafpunten’.  Bij vertrek daar wordt de deelnemer weer geklokt en uiteraard opnieuw bij de finish. De route heeft een onbekende afstand, maar wel tussen 70 en 90 km.

Prijsuitreiking

Afhankelijk  van het aantal deelnemers is omstreeks 13.00 uur de prijsuitreiking en kan er daarna nog onder het genot van een lekkere maaltijd aan het TCG-gevoel worden gewerkt. Bij de openingsrit waren er 45 leden die meereden. De organisatie stelt het zeer op prijs dat er ook aan deze editie zoveel mogelijk fietsers meedoen.