Contact

K.G.B. is Hauwert ’65 de baas

Een echte topper op zondagmiddag in het landelijk gelegen Hauwert. Beide ploegen in een ‘flow’: Hauwert ’65 elf wedstrijden niet verloren (vier winst, zeven gelijk) en K.G.B. dat bovenaan staat in de derde periode. Dat het venijn in de staart zit, bleek maar weer eens tijdens het duel tussen de twee Westfriese ploegen. Vlak voor tijd leunde de thuisploeg nog op een 1-0 voorsprong, maar toen was het woord aan de Bovenkarspelers.

De eerste helft had K.G.B. meer balbezit, maar moet oppassen voor de snelle omschakeling. Hierbij worden de buitenspelers Daiwy Chiocarelli en Leon Wit aan het werk gezet. Hieruit ontstaan een aantal kansjes maar die heeft doelman Dirk Bakker goed in het snotje.

Op het hobbelige veld is het lastig voetballen, K.G.B. heeft wel de intentie. Twee kansen voor de Bovenkarspelers voor de rust: Dennis Keppel met een fraaie omhaal en Brian de Roo met een halve volley. In beide gevallen zit de doelman van Hauwert, Robin Blaak, er goed bij. In de rust geeft coach Piet Wiersma aan dat we weliswaar goed in de wedstrijd zitten maar dat er wel een tandje bij moet om Hauwert op de knieën te krijgen.

Rood

Na de rust ontbrand de wedstrijd definitief na een kwartier. Brian de Roo krijgt op het middenveld een tik en reageert hierop. Niet goed. Hauwert speler Chiocarelli laat zich gaan, een opstoot volgt en beide spelers worden door scheidsrechter Steur weggestuurd. Er komt meer ruimte op het veld en het spel gaat op en neer waarbij K.G.B. optisch het overwicht nog steeds heeft. In de 69e minuut is het echter toch raak voor de blauwe brigade uit Hauwert. Een vrije trap op zo’n 25 meter van de goal genomen door specialist Lars Bakker. Hij schiet hem laag in en Dirk Bakker verwerkt de stuiterende bal moeizaam waarop de rebound voor de attente Leon Wit is: 1–0.

Hauwert koestert deze voorsprong en wil deze tot het eind verdedigen. Trainer Joep Groen roept nog wel “blijf naar voren spelen, ga niet achteruit lopen”. Trainer Piet Wiersma grijpt in en brengt totaal drie wissels in. Aanvallend met Jan Blom en Sander Kolkman. Hauwert krijgt er nog een rode kaart overheen voor Leon Wit (twee keer geel) en er komt een waar slotoffensief. De selectie van K.G.B. is topfit, traint twee keer in de week en dat kan van de tegenstander niet gezegd worden. Die zakt dan ook alsnog door de hoeven. In de 86e minuut wordt Michael Helfensteijn onreglementair neergehaald binnen de 16 meter: penalty. Dit klusje is wel besteed aan de koele kikker Dennis Keppel en die zorgt voor de gelijkmaker.

K.G.B. wil meer. De wedstrijd zit inmiddels in blessuretijd wanneer Hauwert de bal niet meer weg krijgt en deze valt voor de voeten van Yusuf Durmaz. Hij zorgt met enige moeite voor de 1–2 en wordt bedolven door alles en iedereen van K.G.B. Een droom voor hem komt uit, scoren tegen z’n oude club waar hij het laatste jaar op de bank zat. Zijn droom is nog niet voorbij, want een paar minuten later nog een hoekschop voor K.G.B, scherp genomen door Dennis Keppel. Jan Blom kopt bij de tweede paal in en via-via is het opnieuw Yusuf die scoort: 1–3.

Veldslag van Hauwert

K.G.B. wint weer haar volgende veldslag. Scheidsrechter Steur had het lastig vandaag, er werd op het scherpst van de snede gespeeld en er gebeurde van alles. Totaal werden er negen kaarten gegeven en K.G.B. pakt een verdiende overwinning door nooit op te geven. K.G.B. blijft koploper in de derde periode en moet nu gaan zorgen dat ze op paasmaandag (lees: kermismaandag) Texel in Bovenkarspel gaan verslaan om zo de leidende positie te versterken. Op de ranglijst staat K.G.B. inmiddels vierde met 37 punten uit 22 wedstrijden.

Hauwert’65 1 – K.G.B. 1 1–3 (0 – 0)