Contact

Kermiscomité Bovenkarspel is er klaar voor

Het kermiscomité is lang tevoren gestart met voorbereidingen op alweer de 17e keer ‘De mooiste maandag van het jaar!’ “Het begint natuurlijk allemaal zo vroeg, omdat er veel geregeld moet worden, maar daardoor hebben we ook extra lang voorpret. Daar doen we het allemaal om!” aldus Joey Leeuwinga namens het voltallig comité. “Het thema werd bedacht tijdens een zomeruitje in 2018.”

De jongens gingen afgelopen zomer een dagje de polder in met de schuit. Met een hapje en een drankje, werd er teruggekeken op de afgelopen kermis en vooruitgedacht naar die van 2019. “Al varend over de woelige baren (lees: de sloot) belandde Adriaan de Wit te water. Hij werd met vereende krachten uit de sloot gevist. “Een nat pak werd het begin van een gesprek over schepen en de Zuiderzee, de Kolk en de gemiste kapitein. Natuurlijk waren de ‘matrozen’ aan boord van deze schuit er daarna snel uit: 2019 werd het jaar van de stoere zeemannen en de sexy matrozen!”

Thema: te water

“Elk jaar proberen we alles in een thema te gieten. Van onze eigen kleding tot de aankleding van de Tuf, van de muzieklijst tot aan de hoofdact. Verder is het belangrijk dat we het thema niet eerder hebben gehad én dat het past bij Bovenkarspel. “Met de net teruggevonden funderingsresten in de Kolk en de Zuiderzeeverhalen van oude zeelui leek ons dit een zeer geschikt thema voor 2019.” De groep legt uit: “Elk jaar wordt het bedenken van een thema een grotere uitdaging. Maar is dus ook voor komend jaar weer gelukt. We proberen het thema zo lang mogelijk geheim te houden. Zelf hebben we onze matrozenpakjes uiteraard al lang binnen!”

Swingo voor jong en oud

De kermis leeft in Bovenkarspel. Er zijn altijd een aantal vaste zaken die steeds terug keren omdat ze zo’n groot succes zijn. De Swingo is er daar zeker één van. “Kunnen we ons al aanmelden? Deze vraag werd ons in december al gesteld. Maar het laat zien hoe graag men erbij is.” De Swingo is voor jong en oud. “Daar houden we met de playlist dan ook goed rekening mee, dat er voor iedereen bekende en wat minder bekende liedjes langs komen. Op die manier kan de kermis door iedereen samen beleefd worden.”

Anders zonder Cor

“Afgelopen jaar hebben we – heel verdrietig – afscheid moeten nemen van Cor Duijs. Hij was de grote motor achter het kermiscomité al vanaf de oprichting. De samenstelling van het comité is vaak gewijzigd, maar Cor was het vaste anker. We denken veel aan Cor, met een lach en een traan. We missen hem enorm en dan niet alleen zijn gezelligheid, maar ook zijn jarenlange ervaring. Reden voor ons om er dit jaar ter ere van Cor een geweldige kermis van te maken. Eén waar hij trots op zou zijn!”

Gebroeders Ko en Bob en de Blue band

Eén van de belangrijke zaken die het comité moet regelen is de band en de hoofdartiest. De band moet een passend repertoire hebben. Deze hebben we gevonden in de Bob en de Blue band. De hoofdartiest moet in zijn naam en in de gespeelde nummers passen bij het thema. Dit jaar is de keus gevallen op de Gebroeders Ko, die iedereen wel kent van nummers als ‘Boten Anna’ en ‘Dochter Van De Groenteboer’.

Samen feesten

Belangrijkste doel is om het een gezellige kermis te maken voor iedereen. Het comité heeft er veel tijd en energie in gestopt en hoopt dat alle kermisgangers daarvan mee genieten. “Zelf hebben we in elk geval de grootste lol vanaf de eerste tot de laatste minuut!”

Boven v.l.n.r. Dirk-Jan, Adriaan, Dirk Jan en Jur
Onder v.l.n.r. Nico, Joost, Jasper en Joey (Jesper ontbreekt op de foto)