Contact

Volkssterrenwacht Orion doet mee met ODWR

Op zondag 23 juni vindt de 29e editie van de Open Dag Water & Recreatie (ODWR) plaats in het recreatiegebied “Het Streekbos”. Ook Volkssterrenwacht Orion pakt weer uit tijdens deze dag.

De Sterrenwacht is open voor publiek van 10.00 uur tot 16.00 uur en zit boordevol nieuw materiaal. Zo zijn bijvoorbeeld de vitrinekasten vernieuwd met een boel materiaal ten behoeve van de vijftigste verjaardag van de eerste maandlanding ooit. Je kunt op de foto met een astronaut of gewoon gezellig het nieuwe ruimte elektro spelen.

Meteoriet

Of wat dacht je van het vasthouden van een echte meteoriet die miljarden kilometers door de ruimte heeft gezworven voordat hij op de aarde terecht is gekomen. Je kunt op een grote weegschaal zien hoeveel je op een andere planeet zal wegen en met een levensgroot hoofd van een dinosaurus op de foto.

In het planetarium van de sterrenwacht worden leuke voorstellingen gegeven waarbij je alles kunt bekijken wat er in de ruimte te zien is. De verste planeten en sterren worden zo dichtbij gehaald alsof het lijkt dat je ze zo aan kunt raken. Bij mooi en zonnig weer kun je door een telescoop met een speciaal filter ervoor naar de zon kijken en als het meezit echte zonnevlammen zien die uit de zon schieten. Deze vlammen zijn soms wel groter dan 10 aardes bij elkaar.

Professionals

Er zijn veel professionele vrijwilligers aanwezig die (bijna) al je vragen kunnen beantwoorden en die overal uitleg over kunnen geven. Kom gewoon langs en laat je inspireren door wat de ruimte je te bieden heeft en beleeft een middag als nooit tevoren. De toegang bij Orion is gratis.