Contact

Bouw Aldi Streekhof officieel van start

De heipalen zitten in de grond dus de eerste werkzaamheden zitten er al op. Op woensdag 10 juli jl. vierden alle betrokken partners van het Centrumplan Stede Broec met elkaar de start van de bouw. Supermarkt Aldi wordt verder opgebouwd met het streven voor het einde van het jaar te kunnen openen.

Jan van Rhienen (directeur Deen), Jan Kuin (directeur Kuin BV), Bart Nootebos (wethouder Stede Broec), Ab Gieling (directeur Woonschakel) en Ruud Mastenbroek (directeur Aldi), sloegen om beurten het symbolische piketpaaltje met elkaar waarna de confetti knalde.

Impuls voor de toekomst

Wethouder Nootebos (PvdA) benadrukte tijdens zijn dankwoordje de goede samenwerking tussen de partijen en ziet uit naar het verdere verloop. “Nu de crisis voorbij is, zie je dat de lege plekken in de het winkelcentrum worden ingevuld. Als straks de Aldi opengaat en er een tweede supermarkt in het centrum opent, is het winkelcentrum nog beter in balans en zal dit een impuls geven voor het toekomst.”

Planning

Smit2Wielers gaat na de zomer open. Ook de twaalf appartementen boven de winkel worden dan opgeleverd. Na de oplevering van Aldi wordt de centrale entree van het winkelcentrum vormgegeven en de overige uitbreiding van het winkelcentrum gerealiseerd. Het is nog niet bekend welke winkels zich hierin zullen vestigen. Het parkeerterrein wordt in twee fases aangelegd. Eerst het gedeelte voor de Aldi en vervolgens het tweede gedeelte. De verkeersaanpassingem op de Burgemeester J.N. Stuifbergenlaan zijn voltooid. Dit is nodig voor de toekomstige hoofdentree.