Contact

Drukte bij sterrenwacht door jubileum maanlanding

Afgelopen weekend werd de vijftigste verjaardag van de eerste maanlanding gevierd bij alle sterrenwachten wereldwijd. Ook Sterrenwacht Orion in Bovenkarspel deed hieraan mee.

Het bezoekersaantal voor dit evenement was ongekend, waar er zaterdag ruim 300 bezoekers op de geheel vernieuwde vitrines van de sterrenwacht af kwamen, werd dit op zondag nog eens ruimschoots overtroffen. Bezoekers van de sterrenwacht in Bovenkarspel kwamen in grote getallen af en aan om zich te verwonderen aan alles wat er over de maanlandingen te zien en te beluisteren was. Gedurende het hele weekend zijn er bijna 1.000 bezoekers geweest.

Ook waren de planetarium voorstellingen weer volop in trek waar alles verteld werd over de aarde en kosmos. Films en fragmenten vertoond op het 3Dome scherm voorzien van commentaar door de spreker. Op het grote balkon stonden verscheidene telescopen opgesteld om (voorzien van een speciaal filter) de zon te bewonderen en/of het spectrum van de zon te bekijken. Als klap op de vuurpijl konden de kids een foto maken van hunzelf in een ruimtepak en liepen er levensechte figuren uit de Star Wars serie rond op de sterrenwacht.

Succes

Al met al weer een ongekend druk en succesvol weekend voor de sterrenwacht in Bovenkarspel. Uit dit succes blijkt dat aarde en heelal nog steeds volop in de belangstelling staan bij de volwassenen en hun kroost.