Contact

Gezocht: twee helden in Bovenkarspel

Gisteren rond de middag kreeg de politie een melding bij discounter Action aan de Middenweg te Bovenkarspel. Er zou een persoon aanwezig zijn die een winkelverbod had. De verdachte wilde hier niets van weten en besloot tegen te werken.

Dit resulteerde in een situatie waarin de politie boven aan een steile roltrap stond met een verdachte die zich hevig aan het verzetten was. De politie was bang dat de agenten naar beneden zouden vallen. Echter voordat ze vielen waren er twee betrokken burgers die de politie te hulp hebben schoten en zo konden voorkomen dat de agenten door het toedoen van de verdachte daadwerkelijk naar beneden zouden vallen.

Twee helden gezocht

De politie heeft na de aanhouding deze twee burgers niet meer gezien. Graag komen ze in contact met deze burgers zodat ze hen kunnen bedanken. “Het is niet niets om bij te springen in een situatie als deze, maar deze twee personen deden dat zonder twijfel. De agenten hadden er niet aan willen denken wat er gebeurd zou kunnen zijn als ze naar beneden gevallen waren”, aldus een woordvoerder van de politie.

Men kan contact opnemen met de politie middels de Facebookpagina van de politiepost.