Contact

Drechterlandseweg komende weken in de avond en nacht deels afgesloten

De provincie Noord-Holland werkt de komende maand aan de Drechterlandseweg (N505). Van 25 mei tot en met 6 juni is de weg ter hoogte van Stede Broec in de avonden en nachten afgesloten. De weg is steeds gedeeltelijk afgesloten tussen Enkhuizen en Hoogkarspel.

De N505 krijgt een opfrisser die de veiligheid moet vergroten: het asfalt wordt vernieuwd en er komt nieuwe veiligheidsmarkering en belijning op het wegdek. Daarbij worden de parkeerplaatsen langs de weg veranderd in zogeheten pechplaatsen.

Omleiding

Er wordt alleen in de avond- en nachtelijke uren gewerkt, namelijk tussen 20.00 en 05.00 uur. Er is dan een omleiding via de Provincialeweg (N307). Overdag is de Drechterlandseweg gewoon toegankelijk. Van 25 tot en met 27 mei is de weg tussen kruisingen Esdoornlaan, Veilingweg en de Randweg aan de beurt. Vervolgens van 27 tot en met 30 mei is tussen de kruising Verlengde Raadhuislaan en Kadijkweg de weg afgesloten. Ten slotte is de weg tussen de kruisingen Verlengde Raadhuislaan en Esdoornlaan van 2 tot en met 6 juni aan de beurt. De verschillende kruisingen zijn tijdens de werkzaamheden ook deels afgesloten.

De overige delen van de Drechterlandseweg worden medio juni aangepakt. Weggebruikers en omwonenden kunnen bij vragen of klachten contact opnemen met het servicepunt van de provincie via telefoonnummer 0800-0200600 of servicepunt@noord-holland.nl.