Contact

Horeca Stede Broec krijgt alle ruimte

Ook in Stede Broec krijgen horeca-ondernemers waar mogelijk ’alle ruimte’. Dit is donderdagavond duidelijk geworden in de raadsvergadering van mei. Een motie van de VVD, met steun van de OP, werd in grote meerderheid aangenomen.

De liberalen pleitten bij het college voor een ruimhartig beleid en volledige steun aan de herstartende horeca, waarbij de gemeente bereid zou moeten zijn af te wijken van bestaand beleid.

Waar het kan wordt de horeca, net als bijvoorbeeld in Enkhuizen en Hoorn, toegestaan om terrassen te vergroten, mits het doorgaand verkeer niet gehinderd wordt. Individuele verzoeken worden bekeken aangezien iedere situatie anders is, waarbij uitgangspunt is wat wél kan, niet wat niet kan.

Verheugd

Burgemeester Ronald Wortelboer (VVD) toonde zich verheugd over de steun van de raad op het beleid dat het college zelf al heeft ingezet. Er is al enige tijd overleg met de horeca en er zijn verzoeken ingediend die beoordeeld worden. Muziek wordt lastig, want dat valt onder evenementen. Maar ook met verzoeken van sportclubs en balletscholen wordt ruimhartig omgegaan.

Vanaf aanstaande maandag 1 juni om 12.00 uur mag de horeca onder voorwaarden weer open.