Contact

Man die Palet binnenreed had conflict met de school

De 55-jarige man die gisteren opzettelijk een schoolgebouw binnenreed, had een conflict met de school. Dat meldt de politie aan NH Nieuws. De auto reed gisteravond rond 21.00 uur de school binnen en kwam na dertig meter tot stilstand. Op dat moment was er in de school de afscheidsmusical van groep acht aan de gang. 

Volgens de politie zit er een kind van de man op school, maar was die op dat moment niet aanwezig ‘omdat die niet in groep acht zit.’ De man was onder invloed van alcohol. Het is nog niet exact bepaald waarvan hij wordt verdacht, maar de politiewoordvoerder verwacht dat hem de vernieling van het gebouw en poging tot doodslag ten laste zal worden gelegd. 

Onderliggend probleem

Volgens de directeur van de scholengemeenschap, Jan van Berkum, was er nog geen sprake van een conflict. “Er was wel een onderliggend probleem dat te maken heeft met een van zijn kinderen die hier op school zit. Dat maakt dat sommige ouders andere middelen zoeken om een probleem op te lossen. Maar van een conflict was geen sprake.”

Ouders en leerlingen reageerden geschrokken op de daad van de man. Ze werden in een naastgelegen gebouw opgevangen en konden slachtofferhulp krijgen. Ook burgemeester Wortelboer ontfermde zich over de leerlingen en hun ouders.  De man werd vrijwel direct na het incident aangehouden en zit vast. Hij zal vandaag verhoord worden. 

Bron: NH Nieuws