Contact

VVD Stede Broec betrekt inwoners en ondernemers bij nieuw Verkeersplan

Dit voorjaar gaat de gemeenteraad van Stede Broec aan de slag met een nieuw Verkeersplan voor de komende tien jaar. In dit plan worden problemen geïnventariseerd en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van verkeer in onze gemeente beschreven. Uit dit plan moeten ook concrete actiepunten komen om de verkeersveiligheid en -circulatie te verbeteren. De lokale VVD wil hierover het gesprek aangaan met haar inwoners en ondernemers.

Op woensdag 24 februari vanaf 19.00 uur houdt de VVD Stede Broec een livesessie via Facebook over het nieuwe verkeersplan. De lokale fractie van de VVD houdt deze sessie om te luisteren naar en vragen te beantwoorden van inwoners en ondernemers. “Wij willen in gesprek met onze inwoners en ondernemers. Door de coronacrisis is het helaas niet mogelijk om dit fysiek te doen, daarom hebben wij deze livesessie in het leven geroepen. Dit willen we, als het bevalt, bij meer onderwerpen gaan doen zoals bij het onderwerp woningbouw”, aldus Joey Leeuwinga namens de Stede Broecse VVD.

Verkeersplan

Mike Lezaire en Ivo Nooter geven een introductie over wat het Verkeersplan inhoudt. Zij vragen input voor de bespreking van het Verkeersplan in de raadscommissie en in de gemeenteraad en gaan hun best doen om zoveel mogelijk vragen ter plaatse te beantwoorden. Resterende vragen nemen ze mee en deze worden later beantwoord.

De gemeente Stede Broec heeft momenteel geen actueel en integraal verkeersplan waar het gemeentelijk beleid in is omschreven. De gemeente heeft hier echter wel behoefte aan. Het komt erop neer dat de gemeente wil beschikken over een actueel overzicht van de knelpunten die een relatie met verkeer hebben met concrete actiepunten voor de komende jaren.

Vragen

Heb je vragen over de verkeersveiligheid of het nieuwe verkeersplan? Deze kun je tevoren stellen via info@vvdstedebroec.nl of een Facebook-PB. Live in de sessie kun je via de opmerkingen uiteraard ook vragen stellen.

De livesessie is op woensdag 24 februari live te volgen vanaf 19.00 uur via vvdstedebroec.nl/live (Facebook).