Contact

Stede Broec heeft 8 partijen te kiezen, 2 nieuwe

Twee nieuwkomers in de politiek van Stede Broec. Acht partijen dingen naar de gunst van de kiezer.

De SP, die al actief is in Enkhuizen, timmert nu ook in Stede Broec aan de weg met Monique de Vogel als lijsttrekker. Ook nieuw is Eerlijk Leefbaar Stede Broec, de partij die getrokken wordt door Ellen Dudink. Dudink stapte vorig jaar uit onvrede – ze werd geen lijsttrekker – uit Open en Duidelijk Stede Broec en besloot haar eigen partij te beginnen.

ODS heeft met Thijs Visser een nieuwe lijsttrekker. Simone Bisscheroux wordt voorvrouw bij de PvdA-GroenLinks. Joey Leeuwinga werd afgelopen jaar al eerste man bij de VVD Stede Broec nadat Martien Krijger een stapje terugdeed. Bij de OP is Wilma de Wit-Scholten van plek twee naar plek een gegaan. Peter Raven blijft voorman van eenpitter GBS en John Kok is opnieuw lijsttrekker van het, landelijk gehavende, CDA.