Contact

“Dienstverlening in SED wel op peil houden”

Bovenkarspel – De politiek in Stede Broec maakt zich zorgen. Want je kunt zelf wel hoog scoren op het gebied van dienstverlening, wat als je gemeenten met wie je samenwerkt het op dit gebied een stuk minder doen?

Dus wilden de fracties van CDA en VVD tijdens de gemeenteraad deze week weten wat het college denkt te doen om de lat hoog te houden nu een samenwerkingsverband met Drechterland en Enkhuizen is aangegaan. En hoe komt het dat de twee buurgemeenten lager scoren? Uit een onderzoek van de Kamer van Koophandel naar de klantvriendelijkheid bleek dat Stede Broec zich de klantvriendelijkste gemeente van West-Friesland mag noemen als het gaat om het te woord staan van ondernemers.

Stede Broec werd landelijk 4e, Enkhuizen 320e en Drechterland 374e. Dus stelde de VVD voor om het concept op de andere twee toe te passen en niet andersom. Wethouder Lydia Groot zegde dat niet toe, maar wees er wel op dat het voordeel van de samenwerking is dat er niet een, maar meer plekken zijn waar ondernemers heen kunnen. “Kwaliteitsverbetering blijft ons uitgangspunt. We leggen de lat in de samenwerking hoog. We gaan voor de eerste plek. Overigens gaf Drechterland, na het bekend worden van de score van buur Stede Broec, aan dat ook in deze gemeente de dienstverlening al geruime tijd heel behoorlijk op orde is.

Bron: NHD