Contact

Geen camera’s voor Park De Woid

Park De Woid in Lutjebroek hoeft niet te rekenen op cameratoezicht. Het Park, en met name de kinderboerderij, mag dan regelmatig kampen met vandalisme, er is geen sprake van een noodsituatie.

Dat liet Burgemeester Goldschmeding deze week weten tijdens de discussie over de gemeentelijke focusnota, in reactie op opmerkingen van de VVD. Fractievoorzitter Martien Krijger liet doorschemeren dat de liberalen overwegen om volgende week, bij de behandeling van de focusnota in de gemeenteraad een motie in te dienen om bij wijze van proef camera’s te plaatsen bij De Woid. De liberalen wilden sowieso weten waarom door het college gesproken wordt over “het overwegen van tijdelijk camera toezicht en toezichthouders als de veiligheid in geding is”. Terwijl de raad daar nog niet eerder over geïnformeerd is.

Goldschmeding liet weten dat het inzetten van camera toezicht via de gemeentewet geregeld is en alleen kan gebeuren als de situatie op gebied van openbare orde nijpend is. Er mag dan een aantal keren het een ander vernield zijn bij De Woid, camera’s plaatsen bij de kinderboerderij is niet aan de orde. Nergens in Stede Broec is volgens haar op dit moment behoefte aan het plaatsen van camera’s voor de veiligheid. Een paar jaar terug overwoog ProRail camera’s te plaatsen in Grootebroek en Hoogkarspel omdat er sprake was van veel fietsen diefstallen rondom het NS station. Inmiddels heeft dit probleem zich verspreid over de hele gemeente en niet specifiek over het station.