Contact

VVD voert actie voor volgende stap Noord/Zuidlijn

Op zaterdag 21 juli was de opening van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. De VVD was aanwezig tijdens deze dag. De liberalen wilde aandacht vragen voor de bereikbaarheid van Westfriesland met de Metropool Regio Amsterdam.

Samen met een groep ondernemers en liberalen van de Westfriese Bedrijvengroep en VVD Westfriesland is er naar de opening van de Noord/Zuidlijn afgereisd. Ze gingen een bosje bloemen aan Femke Halsema overhandigen. En een pleidooi houden om van de tussenstop geen eindstation te maken: trek de metrolijn door naar Hoorn!

“Helaas hebben we Femke niet gesproken. Wél hebben we oud-burgemeester Job Cohen gefeliciteerd en ons bloemetje overhandigd. Hij vond het een interessante gedachte om de metrolijn door te trekken naar Hoorn.”

Het NHD heeft het volgende geschreven over de actie:

Vestigingsmanager Bashar al Badri van de Westfriese Bedrijvengroep was evengoed tevreden over de actie: ,,Cohen wil langskomen in de regio. We organiseren dan wel iets om hem te laten zien wat er hier allemaal in de regio West-Friesland mogelijk is.”

,,Het doortrekken van de metrolijn naar Hoorn en verder is een eerste stap om Amsterdam te helpen oplossingen te bieden voor de verkeersdruk en de A7 te ontlasten; de hoofdstad ruimte te bieden voor woningbouw in de regio en toerisme van Amsterdam naar Hoorn te halen. Al was het alleen maar om te voorkomen dat de hoofdstad verandert in Disneyland. Voor Amerikaanse of Chinese toeristen is dertig minuten reisafstand natuurlijk helemaal niets.”