Contact

K.G.B. langs VVW in kletsend duel

Het winnende doelpunt in de laatste minuut maken is fantastisch, maar de wijze waarop Lorenzo van de Beek zondag de beslissende 4-3 voor K.G.B. produceerde, is echter de overtreffende trap. Met een loepzuivere volley joeg de lange verdediger de bal in de verre hoek achter VVW-doelman Marco Smit.

’Lorrie! Wat zat die bal er on-ge-loof-lijk lekker in!’ ’Heerlijk Lorrie!’ ’Wat deed jij nou Lorrie?’ Het is zomaar een greep uit de teksten die Van de Beek na afloop van de wedstrijd zijn kant op krijgt. ,,Dat schot was eigenlijk bedoeld als voorzet”, verklaart de matchwinner wanneer hem wordt gevraagd wat hij in de laatste minuut nou precies deed. ,,Maar goed, als ’ie er dan toch in moet vliegen, dan maar zo. Lekker dat ik ’m maak, maar ik ben natuurlijk vooral blij dat we hebben gewonnen. We willen het gat met de bovenste ploegen op de ranglijst graag verkleinen en daar doen we alles aan.”

Kletsend er bovenop

En dat laat zijn ploeg op deze zondag dan ook zien. Vanaf het moment dat de bal in Bovenkarspel rolt, zijn de intenties duidelijk. K.G.B. klets werkelijk bovenop de bezoekers uit Wervershoof, die zich geen raad weten met de rood-witte storm. En bij storm hoort schade die zich in dit geval na een klein kwartier uit in een doelpunt van Dennis Keppel. De spits van K.G.B. ontvangt de bal met een stuitje, legt deze even goed en jaagt ’m strak in de hoek.

Na een half uur is de storm nog steeds niet gaan liggen en wordt het 2-0. De boomlange Jan Blom wint een luchtduel van keeper Smit waardoor de bal voor de voeten van Pedro Thole belandt. De middenvelder hoeft er alleen nog maar zijn voet tegenaan te zetten. ,,Het is ongelooflijk hoe slecht wij telkens aan wedstrijden beginnen”, zucht VVW-spits Tom Smit. ,,We hebben al veel te veel wedstrijden gespeeld waarin we op achterstand komen. Telkens achter de feiten aan. En vandaag zeiden we het ook nog tegen elkaar. We deden een scherpe warming-up en nog komen we met 2-0 achter. Ik heb geen idee hoe dat kan.”

Smit weet echter wel wat hij eraan moet doen om de achterstand te verkleinen en dat is doelpunten maken. Iets dat hij op slag van rust doet vanaf de strafschopstip. Althans, zijn eerste inzet wordt door de Bovenkarspelse-goalie Dirk Bakker uit de hoek getikt, maar in de rebound is het alsnog raak.

Slot

Het lijkt K.G.B. weinig te doen, want na rust wordt er nog hoger druk gezet en brengt het VVW opnieuw in de problemen. Dit keer is het Niels Compas die scoort. Zijn treffer blijkt het startschot voor een zeer vermakelijk laatste half uur. Zo brengt Smit zijn ploeg opnieuw terug in de wedstrijd vanaf elf meter, komt VVW zelfs op gelijke hoogte door een goal van invaller Jelle Schouten, regent het gele kaarten en wordt Kevin van der Thiel zelfs van het veld gestuurd.

Het allermooiste staat dan nog te gebeuren. ,,Ik zag die bal komen en het enige wat ik dacht is dat ’ie voor het doel moest”, vertelt Van de Beek terwijl teamgenoten, toeschouwers en zelfs de mannen van VVW hem complimenteren met zijn golden goal. ,,Hij ging er zeker mooi in, al weet ik niet of dit mijn mooiste is. Tegen Grasshoppers maakte ik er dit seizoen eentje via de onderkant van de lat. Of dat ook een voorzet was? Haha, nee die schoot ik wel bewust op doel.”

K.G.B. – VVW 4-3

14. Keppel 1-0, 30. Thole 2-0, 45. Smit 2-1 (pen.), 56. Compas 3-1, 58. Smit 3-2 (pen.), 86. Schouten 3-3, 89. Van de Beek 4-3. Bijz. Rood: 87. Van der Thiel (2 x geel).

K.G.B.: Bakker, Van de Beek, Compas, Smit, Kesting, Edelenbosch, Thole (79. Durmaz), Gedik (69. Kolkman), Helfesteyn, Blom, Keppel.

VVW: M. Smit, Schilperoort, Otsen, Verlaat, Koning, Nugter (79. Steltenpool), Joris Schouten, Van der Thiel, Ruiter (66. Jelle Schouten), Grooteman, T. Smit.