Contact

Relatief weinig jongeren naar Halt

In Stede Broec werden vorig jaar relatief gezien de minste Halt-straffen opgelegd binnen Westfriesland, samen met de gemeente Opmeer (5,3 personen per duizend jongeren). Per 1.000 jongeren tussen de 12 en de 18 jaar waren er 5,4 verwijzingen. Er waren in totaal 9 Stede Broec’se jongeren die zijn doorverwezen naar bureau Halt.

Absoluut gezien kwamen de meeste verwijzingen uit de gemeente Hoorn. Daar werden 67 jongeren naar Halt doorverwezen. Relatief gezien was buurgemeente Enkhuizen met 13,5 verwijzingen per 1.000 jongeren de koploper.

Landelijk

Landelijk werden vorig jaar bijna 15.000 Halt-straffen uitgedeeld aan overtredende jongeren. Het grootste deel van deze groep kreeg zo’n straf opgelegd na diefstal, schoolverzuim of drank- en drugsgerelateerde zaken.