Contact

Praat mee over de fashioncheque

Stede Broec roept jongeren (12 tot 16 jaar) uit minimagezinnen op, die vorig jaar een fashioncheque van de gemeente hebben gekregen. Tijdens evaluatiebijeenkomsten hoopt de gemeente van de doelgroep zelf te horen wat er goed gegaan is en wat er nog verbeterd kan worden.

Vorig jaar werden bijna 250 kledingcheques uitgegeven aan kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Er bleven ook kledingcheques over, goed voor een bedrag van 41.400 euro. Een plan voor de besteding hiervan is nog in ontwikkeling. “Dit gebeurt in SED-verband.” Daarnaast krijgen de gemeenten vanuit het Rijk in 2019 opnieuw budget voor armoedeprojecten onder jongeren.

Jongeren adviseren

“Heb jij een fashioncheque gekregen van de gemeente? Wil jij de gemeente adviseren over de fashioncheque en andere manieren om kinderen die opgroeien met weinig geld te helpen meedoen met anderen? Ben je tussen 12 en 16 jaar? Kom dan naar de bijeenkomst van jouw gemeente. In twee leuke interactieve bijeenkomsten ben jij adviseur die samen met leeftijdgenoten aan de gemeente vertelt wat jullie vinden”, aldus gemeentewoordvoerster Wendy Pranger.

Omdat de gemeente zelf ook wel door heeft dat de argumenten wellicht niet veel jongeren over de streep zullen trekken, zetten zij er ook nog iets tegenover. “Ze kunnen kiezen tussen een bioscoopbon of een kledingcheque als tegemoetkoming voor de actieve deelname.”

Waar en wanneer

Gemeentehuis Stede Broec
Maandag 4 en 11 maart van 15.30 uur tot 17.30 uur.

Meld je aan of stel je vraag via 0228-510111 of gemeente@stedebroec.nl, vraag hierbij naar Froukje Pronk. Langskomen in het gemeentehuis kan ook, maar het aantal plaatsen is wel beperkt. Dus wil jij zeker meedoen, bel of e-mail snel.