Contact

Zwembad De Kloet dicht door kapotte waterpomp

Een domper voor mensen van alle leeftijden die graag willen gaan zwemmen in zwembad De Kloet in Grootebroek: het bad is momenteel noodgedwongen gesloten. Vooral voor de jeugd is het een domper, want het is voorjaarsvakantie.

Een kapotte waterpomp gooide afgelopen weekend roet in het eten. Deze regelt de circulatie van het water in het grote bad, waardoor de waterkwaliteit niet gegarandeerd kan worden, legt een woordvoerder uit.

Dichte deur

Veel Stede Broec’ers die voor een dichte deur kwamen te staan weken direct uit naar Enkhuizerzand, waar het in ieder geval zondag al opvallend druk was.

De gemeente vreest dat het zwembad in Grootebroek nog wel even dicht zal blijven. “Inmiddels hebben we van de onderhoudsmensen begrepen dat de pomp is overleden, dus het ziet er slecht uit. Ze zijn nu met man en macht aan het zoeken of ergens in het land een vervangende pomp kan worden gevonden. Zo niet, dan hebben we voor een nieuwe pomp met leveringstijden te maken.”

Repareren of vervangen

De waterpomp in kwestie is ruim twintig jaar oud. Hij is dus behoorlijk gedateerd. Volgens de woordvoerder wordt bekeken of reparatie nog mogelijk is. “Maar dat is ook een langdurig en vooral duur proces. Dus ik weet niet of dat de beste optie is.” Het zwembad is weliswaar wat gedateerd, maar wordt goed onderhouden. “De staat is nog goed. Het zwembad is ook goed bezet, we zijn zeven dagen per week open, van zeven uur ’s ochtends tot half tien ’s avonds.”

De gemeente Stede Broec praat al enige tijd over de toekomst van zwembad en sporthal De Kloet. In 2020 wordt onderzoek gedaan, waarna de politieke partijen zich buigen over een plan van aanpak. Wethouder Nico Slagter (CDA): “Dan gaat het over de plussen en minnen. Wat zijn de jaarlijkse kosten? Willen we nog een overdekt bad? Het wordt een brede afweging, want De Kloet kost alleen, maar is zeker ook van toegevoegde waarde voor ons voorzieningenniveau.”

Update dinsdagmiddag: de circulatiepomp is gerepareerd, het zwembad is weer geopend volgens het rooster.