Contact

Maths Hoff winnaar tulpenkeuring Bovenkarspel

De 18-jarige Maths Hoff uit Bovenkarspel is de grote winnaar geworden van de tulpenkeuring. Eerder dit jaar werd hij al tweede bij de tulpenkeuring van CNB, toen won Hans Mes.

De jongvolwassenen deed dit jaar voor het eerst mee met de senioren, maar liet iedereen achter zich en won met 30,5 strafpunten de Zilveren Molen-prijs. De winnaar met agrarische roots doet mee aan Nederlandse Kampioenschap in de Keukenhof op 29 maart in Lisse. Jongere broer Brent werd de winnaar bij de junioren.

Langste tulp

Ook werd deze avond de langste tulp binnengebracht. Enkhuizer Sven de Wit had met ruim 80 centimeter de langste gekweekt. Dit was goed voor de taart en de wisselbeker. De soortenkennis werd gewonnen door Axel Vroling met zestig van de tachtig soorten goed.