Contact

Oranje Fonds zoekt collectanten in Stede Broec

Het Oranje Fonds nodigt stichtingen en verenigingen in de gemeente Stede Broec uit om mee te doen met de Oranje Fonds Collecte. De lokale organisaties kunnen op deze manier meer doen dan alleen de eigen kas spekken. Ze kunnen ook een groot verschil maken voor Nederlanders die in een sociaal isolement zitten of dreigen te komen. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar.

In Stede Broec zijn vier collectegebieden voor de collecteweek. De collecteweek wordt van 11 tot en met 15 juni gehouden. Een collectegebied claimen kan via www.oranjefonds.nl/collecte. Dit kan zolang er gebieden beschikbaar zijn of uiterlijk tot 1 april.

Gedeeltelijke bestedingsvrijheid

Deelnemende stichtingen en verenigingen mogen de helft van de opbrengst houden om aan hun eigen maatschappelijke doelstellingen te besteden. De andere helft gaat naar sociale projecten in de provincie waar gecollecteerd is, alle opbrengst lokaal besteed.

Eenzaamheid

Projecten die ervoor zorgen dat niemand in Nederland er alleen voor hoeft te staan. Voorbeelden van bestedingen zijn de Voedselbank, projecten die eenzaamheid onder ouderen tegengaan of projecten die ervoor zorgen dat kinderen met een beperking mee kunnen doen in de maatschappij.

Het is de vijfde keer dat het Oranje Fonds deze landelijke collecteweek houdt. RegioBank neemt de kosten voor het geldtransport op zich. Iedere euro uit de collectebussen wordt lokaal besteed aan projecten die de samenleving socialer maken.