Contact

Duo betaalt schadevergoeding na geweld

Geweld bij Happy Days Noord-Holland in Grootebroek heeft ervoor gezorgd dat een 36-jarige man en zijn 62-jarige oom bij de rechter zijn komen te staan. Er is een werkstraf opgelegd van honderdvijftig uur en er moet een schadevergoeding worden betaald.

Aan het slachtoffer moet het tweetal uit Grootebroek ruim 3.500 euro aan schadevergoeding betalen. Daarvan is ruim 2.500 euro voor gederfde inkomsten en 750 euro aan smartengeld.

De 36-jarige man schold op 15 april 2018 de ex-vriendin van een vriend van hem uit. Ze zou moeilijk doen bij de omgangsregeling voor het dochter van die vriend. De vrouw negeerde de man. Een vriend van de door de man lastiggevallen vrouw nam het toen voor haar op. De vriend was daarna door de twee mannen geslagen en getrapt. Hij liep door het geweld onder meer een bloedende lip en diverse schaafwonden op.

Letsel

Door letsel aan een duim kon hij wekenlang niet werken. R. ontkende en D. zei dat hij alleen uit zelfverdediging had teruggeslagen. Maar op grond van de aangifte, het letsel van de aangever en getuigenverklaringen, van onder anderen een medewerker van Happy Days, kwam de rechter tot een veroordeling van het duo.