Contact

Westfriese carnaval in Zwaag

Het Zwaagse carnaval is uitgegroeid tot een van de grootste evenementen van de kop van Noord-Holland. De grote optocht vindt men zelfs ‘de mooiste carnavalsoptocht van boven de rivieren’. Dit jaar is prins carnaval Prins PatríQ met zijn hofdames Amber & Ellis. De carnaval in Zwaag is dit jaar van zaterdag 2 maart tot en met dinsdag 5 maart.

Zaterdagmiddag om 13.00 uur starten de kinderen vanaf sportpark ’t Krijt in Zwaag met de parade. Na een optocht door het dorp gaan de kinderen feesten in de Witte Valk en de Plantaan.

Optocht

Bij goed weer komen zondag tot 50.000 toeschouwers naar Zwaag om een bonte stoet van prachtige praalwagens en andere doldwaze creaties te bewonderen. Er wordt momenteel nog flink gebouwd in en rondom Zwaag om alles voor zondag klaar te hebben.

Ook uit Stede Broec en omgeving komen veel toeschouwers om het carnaval gevoel mee te maken in Zwaag. De aanvang is zondag om 13.00 uur. “Op tijd komen is des te meer je kunt zien”, aldus de organisatie.