Contact

Auto-ongeluk nabij Woeste Hoogte Broekerhaven

Op de Westfrisiaweg (N307) bij Broekerhaven zijn vrijdagavond een auto en een vrachtwagen betrokken geraakt bij een zwaar auto-ongeluk. De voertuigen zijn bij de Woeste Hoogte frontaal met elkaar in botsing gekomen.

De twee inzittenden van de auto raakten bekneld en zijn door de brandweer uit het voertuig bevrijd. Het gaat om een 18-jarige man en 16-jarig vrouw uit Enkhuizen. Ze zijn naar ziekenhuizen in Amsterdam gebracht.

Gevolgen

De bestuurder raakte ernstig gewond. Het meisje raakte ook gewond, maar was volgens de politie wel aanspreekbaar. De 19-jarige vrachtwagenchauffeur heeft geen lichamelijk letsel opgelopen. Hij werd alleen in de ambulance gecontroleerd.

De weg was enige tijd afsloten door een sporenonderzoek en het bergen van de twee voertuigen. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie doet onderzoek.