Contact

Station Bovenkarspel krijgt opknapbeurt

De helft van de treinstations in Nederland krijgt de komende jaren een flinke opknapbeurt. Dat heeft de NS afgelopen week bekend gemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers. In Westfriesland zijn binnenkort onder meer de stations Bovenkarspel-Grootebroek en Hoorn aan de beurt.

De grootschalige opknapbeurt gaat de spoorwegen in totaal ongeveer 65 miljoen euro kosten. De vernieuwingen verschillen van het plaatsen van een nieuw toilet tot het openen van een zogenoemde stationshuiskamer. Deze ‘luxere wachtkamers’ hebben voorzieningen zoals draadloos internet, extra reisinformatie en koffieautomaten.

Verbeteringen

In Westfriesland heeft de NS plannen gemaakt voor Obdam, Hoorn, Hoogkarspel en Enkhuizen worden tussen 2022 en 2023 verbeterd. Het hoofdstation van Bovenkarspel krijgt in 2020 of 2021 een nieuw toilet. Wat de verdere verbeteringen van deze Westfriese treinstations precies in gaat houden, is nog niet duidelijk.