Contact

K.G.B. bijt van zich af in slotfase

Het is zondagmiddag vlak voor tijd als er een vreugde-explosie klinkt op Sportpark De Rozeboom in Bovenkarspel. Aanvaller Sylvio Bulterman heeft K.G.B. zojuist op 2-2 geschoten nadat zijn ploeg twee minuten eerder nog tegen een 0-2 achterstand aankeek. Winnen doet thuisploeg niet, maar het gelijkspel tegen De Blokkers voelt wel degelijk als een zege.

“Als je mij vooraf had gezegd dat we gelijk zouden spelen tegen De Blokkers, dan had ik er niet voor getekend. Maar dat we op deze manier aan een gelijkspel komen, voelt inderdaad als een overwinning. Ik kreeg die bal opeens voor m’n voeten en dacht eigenlijk maar één ding: uithalen”

In de eerste plaats is Bulterman blij dat hij en zijn teamgenoten een acceptabel resultaat hebben behaald tegen de mede-middenmotor uit Hoorn. Toch laat hij ook optekenen opgelucht te zijn met zijn treffer. ,,Dit was pas de derde keer dit seizoen dat ik in de basis stond. Meestal speel ik bij het tweede en zit ik daarna bij het eerste op de bank. Nu kreeg ik een kans omdat er wat blessures en schorsingen zijn. Ik had nog niet gescoord en dus is het extra lekker dat ik vandaag zo belangrijk kon zijn.”

Het gejuich van de K.G.B.-aanhangers na zijn doelpunt is begrijpelijk, bijna de hele wedstrijd valt er namelijk weinig voor ze te beleven. Oké, in het eerste kwartier domineren de roodhemden, maar serieus gevaar stichten is er niet bij. En wanneer De Blokkers-aanvoerder Mark de Wit na een half uur met een zuiver schot van afstand de openingstreffer voor zijn rekening neemt, lijkt K.G.B. helemaal zielloos.

Na precies een uur verdubbelen de bezoekers dan ook de voorsprong. Opnieuw is het De Wit die een belangrijke rol speelt. ,,Er kwam een hoge bal in hun strafschopgebied en voordat ik tegen mijn tegenstander botste, kon ik ’m nog net naar een van mijn teamgenoten spelen.”

Het is Harvey Mulder die de 0-2 over de doellijn frommelt en de zege daarmee veilig lijkt te stellen. K.G.B. mag zelfs van geluk spelen dat de geelwarten de score niet verder uitbouwen. Zo schiet Fabian Juan rakelings naast met een volley en komt ook Xavi van der Linden dichtbij. Hij krijgt een goede schotkans binnen ’de zestien’, maar doelman Dirk Bakker is alert. Niet veel later bewijst hij dat nog eens bij een afstandsschot van diezelfde Van der Linden.

Dan breken de laatste zes minuten aan en komt Lorenzo van de Beek op vijfentwintig meter van het vijandelijk doel in balbezit. De verdediger, die dit seizoen al vaker prachtige treffers maakte, besluit zijn geluk te beproeven en haalt heerlijk uit in de verre kruising: 1-2. Wat er vervolgens op deze zondag om 15.40 uur gebeurt, is inmiddels bekend. Dit tot spijt van De Wit. ,,Zij maken die aansluitingstreffer en dan voel je dat ze erin gaan geloven. Dat er misschien toch iets te halen valt. Doodzonde dat ze dan ook nog die 2-2 maken. We hadden de wedstrijd volledig onder controle en dan geef je het zo weg. Nergens voor nodig”, besluit de teleurgestelde routinier.

K.G.B.: Bakker, Kesting, Smit, Van de Beek, Gedik (67. Kolkman), De Roo, Durmaz (86. Overbeek), Helfensteyn, Keppel, Bulterman, Blom.

De Blokkers: Pool, De Bruijn, Mecidi, El Guennouni, Hommersen, Mulder, De Wit, Van der Linden, Jansen, Rageh (57. Fennis), Juan.

Bron: NHD