Contact

Meerdere leerlingen onwel bij De Baskuul

In de gymzaal van basisschool De Baskuul aan de Horn in Lutjebroek zijn dinsdag meerdere kinderen ‘onwel’ geworden. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is onduidelijk. Wel zijn er veel brandweerwagens en ambulances bij de school aanwezig.

Volgens een omwonende van De Baskuul zouden er ‘rare stoffen’ zijn vrijgekomen.

Onwel

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio zei enkel dat er ‘meerdere kinderen onwel zijn geworden’ en kon verder niet op details ingaan. Volgens de woordvoerder zijn alle kinderen uit de gymzaal gehaald.

Afgelopen donderdag zijn er tientallen kinderen onwel geworden in dezelfde gymzaal van De Baskuul. Ze werden duizelig, kregen hoofdpijn, trokken wit weg en moesten overgeven. De brandweer heeft vrijdagochtend gemeten of er verhoogde concentratie koolmonoxide in de gymzaal was, maar dit was toen niet het geval.

Dit artikel bevat content van NH Nieuws.