Contact

Nog geen verklaring voor incident De Baskuul

Naar aanleiding van het incident op basisschool De Baskuul van afgelopen maandag is er een onderzoek gestart. Het eerste onderzoek van de lucht- en watermonsters door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hebben nog geen aanwijzingen opgeleverd die de symptomen kunnen verklaren.

De komende dagen wordt verder onderzoek gedaan en langdurig gemeten naar de luchtkwaliteit in de gymzaal. Ook wordt er een onafhankelijk onderzoek gedaan naar de technische installatie door KIWA. De gemeente verwacht begin volgende week de uitslag van deze onderzoeken. Tot nader bericht blijft de gymzaal gesloten. De leerlingen zijn geschrokken en onder de indruk van het incident, maar voelen zich steeds beter.

Onderzoeksresultaten

“Ik kan mij de onrust en onzekerheid van de ouders, kinderen en de school goed voorstellen. Daarom ben ik blij dat de deskundigen en het RIVM vanavond al de eerste onderzoeksresultaten van het incident hebben opgeleverd”, aldus burgemeester Ronald Wortelboer (VVD).