Contact

Punten naar Hoogkarspel na Strekerderby

De Hoogkarspelers zorgen voor een tweede verliespartij op rij voor De Zouaven. De tumultueuze Strekerderby, met drie rode kaarten, in Grootebroek eindigt in 1-2.

Het staat in de rust al 1-1. De Hoogkarspelers maken na de 1-0 van de thuisploeg snel gelijk.

Ondanks de blessure van Viktor Kors (gebroken sleutelbeen) dringt Spirit’30 steeds vaker aan en is er ruim 10 minuten voor tijd sprake van een enorme uitbarsting van vreugde aan de kant van Spirit’30. Uit een vrije trap wordt de bal bij de tweede paal in het doel gewerkt, ondertussen speelt men al 10 tegen 11 (rode kaart De Zouaven).

Malaise

In de slotfase van de Strekerderby probeert De Zouaven nog een gelijkmaker te forceren. Maar echt grote kansen krijgt de ploeg hier niet voor. Ook niet als de tweede speler van het veld vijf minuten voor tijd moet gaan douchen nadat hij in korte tijd twee keer geel krijgt (tijdrekken en een overtreding) te zien. Dat de tweede Zouaaf in de blessuretijd ook het veld moet verlaten met rood (twee keer geel) maakt de malaise voor De Zouaven compleet.

De Hoogkarspelers hoeven geen rekening meer te houden met degradatie. Het is na de zege een feest bij de Spirit’30-spelers. Juichend in een kring vieren ze de zege als een kampioenschap. Getuige de flinke publieke belangstelling is de derby een feit, ondanks de snerende wind die sportcomplex De Kloet teisterde.

De Zouaven 1 – Spirit ’30 1 1-2 (1-1)

4. Bakker 1-0, 30. Bouwhuis 1-1, 77. Schoonen 1-2.

Rood: 74. Broersen (2x geel), 85. Bouwhuis (2x geel), 90. Bakker (2x geel).

De Zouaven: Van Loon, Wagenaar, Broersen, Marsman, De Winter, Janssens, Jansen, Boukens (61. Duijn), Bakker, Machielse (73. Van Tricht), Kooiman (78. Sikkens).

Spirit’30: Dekker, T. Kors, S. Bakker (46. R. Reus), Boekweit, V. Kors (77. Schoonen), Smit, Bouwhuis, J. Reus (46. Neuvel), Bakker, Duijn, Klompe.