Contact

K.G.B. speelt gelijk tegen koploper Kleine Sluis

K.G.B. ging zondagmiddag op bezoek bij koploper Kleine Sluis, na de winterstop nog ongeslagen met vijf overwinningen en één gelijkspel. Een mooie uitdaging voor de Bovenkarspelers die zelf ook in een goede fase zit en voor elke tegenstander een lastig te nemen horde is.

Een extra tegenstander vandaag voor beide teams: de wind, die dusdanig strak over het veld blies dat er één helft voor en één helft tegen het natuurverschijnsel werd gespeeld.

K.G.B. in de eerste helft voor de wind en dit resulteerde in meer balbezit en een batterij aan corners. Kleine Sluis liet zich ook niet onbetuigd en kreeg ook de nodige hoekschoppen en drie goede kansen waarbij of het vizier niet op scherp stond of Dirk Bakker in de weg. K.G.B. kreeg nauwelijks kansen, maar komt vlak voor rust toch op voorsprong. Een uitstekend genomen hoekschop van Dennis Keppel werd bij de tweede paal weggeduwd met de hand door Bret Rossen. Penalty zei scheidsrechter Stroobach en ook nog een rode kaart voor Rossen. Dennis Keppel schoot de strafschop onberispelijk binnen: 0 – 1.

In de blessuretijd besloot Lorenzo van de Beek een bal op de slof te nemen van zo’n 40 meter afstand. Met een streep eindigde dit schot op de lat, doelman Teun Groot had de bal nooit gezien.

Man meer

In de rust moest Ricardo Smit zich laten vervangen met een enkelblessure, Stan Bakker is z’n vervanger. Kleine Sluis speelt nu dus met 10 en gaat achterin 1 op 1 spelen.

K.G.B. speelde met een man meer, maar doordat we nu tegen de wind speelden verviel dit voordeel grotendeels. De eerste 25 minuten kon K.G.B. regelmatig in de omschakeling gevaarlijk worden, maar de aanvallen werden slecht uitgespeeld waardoor de voorsprong niet werd vergroot.
Kleine Sluis probeerde het wel, maar de verdediging van K.G.B. stond goed en vele ballen zijn te hard en daardoor onzuiver. De spitsen Geert Weel en Jeroen Woutering werden hierdoor nauwelijks gevaarlijk. Trainer Remy Zoer had nog goede frisse krachten achter de hand en ging nog aanvallender spelen.

K.G.B. kreeg de bal het laatste kwartier amper meer van de helft af en Kleine Sluis krijgt nu wel veel kansen op een gelijkmaker. Opnieuw de vizieren niet op scherp en opnieuw Dirk Bakker die in de weg staat.
De blessuretijd brak aan en de overwinning is nu heel dichtbij. De klok staat op 93 minuten wanneer Helder van der Eng vanaf rand 16 meter met een bekeken bal alsnog Dirk Bakker kansloos laat en de gelijkmaker liet aantekenen.

Windvlagen

Eindstand 1 – 1. K.G.B. speelde opnieuw met veel passie en bij ‘windvlagen’ aardig voetbal. Het is jammer dat zij in de absolute eindfase de overwinning niet over de streep konden trekken tegen de koploper, maar gezien het spelbeeld is deze uitslag terecht. K.G.B. is in de derde periode nog ongeslagen met 4 uit 2.

Volgende week spelen de Bovenkarspelers opnieuw een uitwedstrijd, dan tegen VVS’46 in Spanbroek. Hier heeft K.G.B. nog wat goed te maken, want de thuiswedstrijd werd na een slechte wedstrijd kansloos met 0 – 3 verloren.

Kleine Sluis 1 – KGB 1 1 – 1 (0 – 1)

Opstelling Kleine Sluis:
Groot; Rossen, C. Geerligs, B. Weel, Beerse; Jansen (Zwart), Borst (Kwast), M. Geerligs, Van de Pol (Van der Eng); G. Weel, Woutering

Opstelling KGB:
Dirk Bakker; Jens Kesting, Ricardo Smit (46’ Stan Bakker), Nick Edelenbosch, Lorenzo van de Beek; Dennis Keppel, Michael Helfensteijn, Yusuf Durmaz (88’ Juan Takken), Erdinç Gedik; Sylvio Bulterman (66’ Sander Kolkman)