Contact

Gymzaal basisschool De Baskuul weer in gebruik

In de gymzaal bij basisschool De Baskuul is geen oorzaak gevonden voor het onwel worden van leerlingen tijdens het gebruik. Volgens de GGD lijkt het erop dat de grote inspanning van de leerlingen in de warme gymzaal de oorzaak zijn van de ziekteverschijnselen.

Na een eerste onderzoek heeft het RIVM langdurige metingen van de lucht- en waterkwaliteit uitgevoerd en zijn de technische installaties onderzocht. Vervolgens is op advies van de gemeente de gymzaal preventief grondig schoongemaakt.

Gesprekken

Naast de onderzoeken heeft de GGD gesprekken gevoerd met ouders en de gezondheid van de leerlingen onderzocht. Omdat onderzoeken geen oorzaak aantonen, lijken de grote inspanningen in een warme ruimte de ziekteverschijnselen te verklaren. Dat leerlingen van dezelfde groep ook na een volgende gymles onwel werden kan het gevolg zijn van de groepsdynamiek als reactie op de eerdere ervaring van de kinderen.

Gymzaal De Horn in Lutjebroek wordt vrijdag 22 maart weer in gebruik genomen.