Contact

Andijker Bas de Wit verkozen in de Staten

Andijker Bas de Wit (25) mag worden toegelaten tot de Provinciale Staten van Noord-Holland. Hij is met 4.948 stemmen verkozen namens de VVD, net geen voorkeurszetel.

Ook de relatief onbekende Ivo Mantel (29) uit Hoogkarspel is vanaf komende donderdag lid van het algemeen provinciebestuur. Hij is verkozen namens Forum voor Democratie, maar heeft zijn gezicht de afgelopen maanden niet laten zien in de campagne.

Op maandagmiddag is de definitieve verkiezingsuitslag voor de Provinciale Staten bekendgemaakt in Haarlem. In Stede Broec heeft Bas 536 stemmen gekregen en Ivo 379 stemmen.

Lees ook: Grote veranderingen na uitslag verkiezingen

In de omgeving van Stede Broec zijn Wim Hoogervorst (Enkhuizen, SP) en Arja Kapitein (Wognum, D66) ook verkozen.

Onderhandelingen

De komende weken starten de onderhandelingen voor een nieuw college van Gedeputeerde Staten. Nu Forum voor Democratie (negen zetels) de grootste partij geworden is, heeft Johan Dessing, lijsttrekker van Forum voor Democratie Noord-Holland, het initiatief genomen om een coalitie te vormen. Oud-Schipholbaas Hans Smits is voorgedragen als informateur.