Contact

Oranje Fonds Collecte voor verenigingen

Het Oranje Fonds nodigt alle stichtingen en verenigingen in Stede Broec uit om mee te doen met de Oranje Fonds Collecte 2019.

Van de opbrengst van de collecte mag 50 procent aan een eigen doelstelling worden besteed en de andere 50 procent wordt lokaal besteed aan andere sociale initiatieven. Nieuw dit jaar is dat je ook (uitsluitend) online kan collecteren. Een mooie kans om de opbrengst te vergroten.

Collectegebieden

Wees er op tijd bij, want er zijn nog maar vier collectegebieden beschikbaar in Stede Broec. De Oranje Fonds collecteweek is van 11 tot en met 15 juni. Een collectegebied claimen kan via www.oranjefonds.nl/collecte. Dit kan zolang er gebieden beschikbaar zijn of uiterlijk tot 1 april.

Opbrengst lokaal besteed

Deelnemende stichtingen en verenigingen mogen de helft van de opbrengst houden om aan hun eigen maatschappelijke doelstellingen te besteden. Voorwaarde is dat het geld in Nederland besteed wordt. De andere helft gaat naar sociale projecten in de provincie waar gecollecteerd is. Zo wordt alle opbrengst lokaal besteed.

Projecten die ervoor zorgen dat niemand in Nederland er alleen voor hoeft te staan. Denk bijvoorbeeld aan Voedselbanken, projecten die eenzaamheid onder ouderen tegengaan of die ervoor zorgen dat kinderen met een beperking mee kunnen doen in de maatschappij.