Contact

K.G.B. maakt kans op derde periodetitel

Er zijn een aantal clubs waar K.G.B. het altijd lastig tegen heeft. Een daarvan is het Spanbroekse VVS’46. Afgelopen zondag viel de bal echter op het laatste moment in het doel van VVS’46 wat betekende dat K.G.B. won en nu onverwachts zicht heeft op de derde periodetitel.

Thuis werd al menigmaal verloren, dit seizoen kansloos met 0 – 3, en uit winnen de Bovenkarspelers er ook nauwelijks. Het veld is altijd slecht, er staat altijd wind en ‘last but not least’ een paar oude mannetjes spelen met een claxon die zorgt voor irritant lawaai. Des te fijner is het als je dan in de 94e minuut de overwinning uit het vuur sleept. Bij K.G.B. haakte Jan Blom (enkelblessure) af, zodoende maakte Niels Compas z’n entree en schoof Dennis Keppel door naar de voorste linie.

Het eerste deel van de wedstrijd is voor VVS’46. Onder aanvoering van hun topspeler Stefan Dol (ex-Hollandia) pakt men de zaken energiek aan. Dol is ook degene die in de tiende minuut de paal raakt na een mooie individuele actie. K.G.B. had wel geleerd van de heenwedstrijd. Toen kreeg Dol alle vrijheid, vandaag kreeg hij persoonlijke bewaking van pitbull Nick Edelenbosch. Dit deed hij goed maar helemaal uitschakelen is onmogelijk, daarvoor heeft Dol teveel kwaliteiten.

Openingstreffer

Na het offensief van VVS’46 komt K.G.B. beter in het spel en dit levert prompt de openingstreffer op. Een uitstekend ingedraaide vrije trap van Erdinç Gedik wordt vallend ingekopt door Michael Helfensteijn: 0 – 1.
Een tik voor VVS’46 en in het verdere verloop voor de rust heeft K.G.B. z’n zaken goed op orde.

Met veel vertrouwen begint K.G.B. aan het tweede bedrijf en is vast beraden om de drie punten mee naar Bovenkarspel te nemen. Dit is terug te zien in het spel. K.G.B. is nu beter en met af en toe goed voetbal wordt het doel van de Spanbroekers opgezocht. Er zijn diverse mogelijkheden maar schoten van onder andere Dennis Keppel, Michael Helfensteijn en Yusus Durmaz treffen geen doel. Een doelpunt van KGB (kopbal Sylvio Bulterman) wordt afgekeurd vanwege buitenspel.

Slotoffensief

Onder aanvoering van Dol begint VVS’46 aan een slofoffensief en de Bovenkarspelse verdediging komt in de problemen. De gelijkmaker komt uit een hoekschop. Mike Groot kopt in en via de rug van Niels Compas gaat de bal over de doellijn. 1 – 1 in de 80e minuut.

VVS’46 ruikt bloed en de winst. Gezien de lage stand op de ranglijst geef winst ze even lucht. Gek genoeg wisselt VVS’46-coach Loukou verdedigend. De scorende Mike Groot wordt er afgehaald en hij brengt de boomlange verdediger Gijs Koenis. Niet begrijpend schudden meerdere Spanbroekers het hoofd. VVS’46 blijft wel de aanval zoeken maar het stormt niet meer.
Nick Edelenbosch incasseert kort na elkaar twee gele kaarten en moet het speelveld verlaten. De blessuretijd breekt aan en waar iedereen genoegen lijkt te nemen met een punt zoekt K.G.B. met 10 man toch nog een keer de aanval. Vanaf rechts speelt Sander Kolkman Brian de Roo in. De Roo neemt aan en haalt vervolgens verwoestend uit. Er zit een curve in het schot en de bal beland buiten het bereik van de duikende doelman Frank Appel in het doel: 1 – 2.

Derde periodetitel

Vorige week in blessuretijd de gelijkmaker slikken en nu in extremis de winst pakken. K.G.B. blijft door overwinning koploper in de derde periode met zeven uit drie. Het is nog vroeg, er moeten nog zes wedstrijden gespeeld worden, maar ze spelen ergens voor. Op de ranglijst hoeft K.G.B. met 31 punten niet meer naar beneden te kijken.

Volgende weekend is K.G.B. vrij om daarna aan de volgende serie van drie wedstrijden te beginnen: Hollandia T. thuis, Hauwert’65 uit en Texel’94 thuis.

VVS’46 1 – KGB 1 1 – 2 (0 – 1)