Contact

Drechterlandseweg eind dit jaar op de schop

De provincie Noord-Holland gaat de Drechterlandseweg opknappen. In het laatste kwartaal van dit jaar wordt negen kilometer asfalt van de Drechterlandseweg in Drechterland, Stede Broec en Enkhuizen vernieuwd.

Het asfalt op de vier kruisingen wordt sowieso niet vernieuwd omdat de provincie overweegt deze om te vormen tot rotondes. Daarom wordt aan deze kruisingen nu alleen ’levensverlengend’ onderhoud gepleegd. Deze vier kruisingen die dus mogelijk rotondes worden, zijn de kruisingen van de Drechterlandseweg met de Sluisweg en Kerspelweg in Hoogkarspel, met de Kadijkweg in Lutjebroek en met de Verlengde Raadhuislaan in Grooteboek. Dit zou in 2023 moeten gaan gebeuren.

Gelijktijdig worden de bestaande parkeerplaatsen langs de Drechterlandseweg weggehaald. Ook wordt de beschoeiing op drie plekken langs de weg over een totale lengte van 95 meter vervangen. Om de overlast voor het verkeer te beperken zal de klus in fasen plaatsvinden, zodat kruisingen open kunnen blijven.

Provincialeweg

Ook de andere Provincialeweg N506 in dit deel van de regio tussen Hoorn en Grootebroek krijgt nieuw asfalt. De provincie verwacht dat dit werk begin 2020 wordt uitgevoerd.

Bron: NHD