Contact

Subsidie energiebesparende maatregelen gestopt

De subsidie in Stede Broec voor energiebesparende maatregelen in huis is op. Sinds 15 januari jl. konden huiseigenaren subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen voor hun bestaande, particuliere huis.

Veel van de huizen in Stede Broec zijn nu nog aangesloten op aardgas uit het Groninger gasveld. Deze gaswinning is eindig en bovendien wil de overheid ons stimuleren om over te stappen op klimaatvriendelijke, schone energiebronnen die altijd voorradig zijn, zoals aardwarmte. Het energienetwerk in Nederland moet daarvoor op de schop. En dat betekent ook een flinke verbouwing voor de huizen in Nederland.

Subsidiepot

De subsidiepot voor 2019 is inmiddels op. Nieuwe aanvragen worden niet meer behandeld door de gemeente Stede Broec.