Contact

Twee koninklijke lintjes in Stede Broec

Het is vandaag de traditionele Lintjesregendag. De heer G.M. Laan en mevrouw M.W.G. Botman-Slagter zijn onderscheiden met lintjes. Zij zijn door burgemeester Ronald Wortelboer benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.  

Mevrouw M.W.G. (Riet) Botman-Slagter
Op het gebied van Welzijn heeft mevrouw Botman-Slagter zich geruime tijd bovenmatig ingezet voor de samenleving. Van 1985 tot 1965 was zij leider van De Rakkers, jeugdbeweging van Jong Nederland, in Hoogkarspel. Tussen 1980 en 1990 was mevrouw Botman-Slagter secretaris van turn- en gymnastiekvereniging TRIOS in Bovenkarspel. Voor Stichting Dorpsblad Bokaal in Bovenkarspel bezorgde zij tussen 1986 en 2016 de dorpskrant en jaarlijks was zij actief als collectant. Voor de Nierstichting collecteert mevrouw Botman-Slagter sinds 1989 en is tevens wijkcoördinator. Tot slot versterkt mevrouw Botman-Slagter De Zonnebloem van 1995 tot heden door gasten te vervoeren, brengt bezoekjes en organiseert zij activiteiten.

De heer G.M. (Gerard) Laan
Geruime tijd heeft de heer Laan zich ten bate van de samenleving ingespannen, met een extra nadruk op sportieve activiteiten. Zo was de heer Laan van 1967 tot 2013 jeugdscheidsrechter bij de KNVB. Sinds eind jaren ’70 (1978) tot heden is hij vrijwilliger (o.a. assistent-ijsmeester en hoofdstarter) bij en bestuurslid van Sportvereniging IJsvermaak in Bovenkarspel. Vanaf 1986 tot heden is de heer Laan bezorger en collectant voor Stichting Dorpsblad Bokaal in Bovenkarspel. Scheidsrechter is hij bij Voetbal vereniging De Zouaven in Grootebroek van 1993 tot heden. Vrijwilliger is hij bij Volleybalvereniging Simokos en bij diverse evenementen in Stede Broec (respectievelijk van 1995 tot heden en 2000 tot heden). Tot slot is de heer Laan lid van het dragersgilde van uitvaartvereniging Sint Jozef in Bovenkarpsel.