Contact

Villa Oigenwois kan door in Lutjebroek

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 25 april jl. is de bestemmingsplanwijziging van de groene scheg aan de Parklaan in Lutjebroek aangenomen. Dit betekent dat stichting Villa Oigenwois door kan gaan met het realiseren van een woon-zorgvoorziening aan de Parklaan.

De gemeenteraad van Stede Broec is verdeeld over dit onderwerp. Afgelopen maand werd het al door de commissie van de agenda afgehaald, omdat de politiek nog veel vragen had en met de betrokkenen in gesprek wilden gaan.

Groene Scheg

De tegenstanders van de wijziging van het bestemmingsplan gooien het op het niet-voldoende kunnen aantonen van de bereidheid om te kijken naar alternatieve locaties. Maar ook de procedure wordt door sommige raadsleden als niet-zuiver beschouwd. De groene scheg is voor Jan Ettes (ODS) en Wilma de Wit (OP) het breekpunt om niet voor te kunnen stemmen. VVD-fractievoorzitter Martien Krijger heeft met zijn fractie veel discussies gehad over de procedure van de wijziging van het bestemmingsplan. “Wij vinden dat het College erg pro-stichting is en met name de omwonenden heel erg hebben laten zwemmen. De balans was zoek en er was een gebrek aan zorg.” Het gaat de VVD-fractie met name om de gang van zaken. “De stichting verdient alle lof voor dit burgerinitiatief.”

Ton Schuitemaker, ook van de VVD, steunt het voorstel wel, omdat hij het College te allen tijde vertrouwd. Alle raadsleden van het CDA zijn voor het voorstel. Zij hekelden OP en ODS dat zij het gooien op de groene scheg, maar dat zij in het verleden de bestemming van het gebied in Lutjebroek niet zo nauw namen. Ook bij veel voorstanders is de procedure een doorn in het oog, maar ondanks dat de procedure ‘geen schoonheidsprijs verdiend’ kunnen zij niet tegen dit ‘mooie burgerinitiatief’ stemmen.

Naar de rechter

De omwonenden van de Parklaan gaven eerder deze maand al aan dat ze bij het doorzetten van de bestemmingsplanwijziging naar de rechter gaan stappen. De zaak is dus nog niet afgedaan.

Stemverdeling raadsbesluit
ODS (7): Smit, Visser T. en Visser J. voor; Dudink, Ettes, Visser D. en Kruis tegen;
CDA (6): unaniem voor;
PvdA/GroenLinks (2): unaniem voor;
VVD (2): Schuitemaker voor; Krijger tegen;
GBS (1): unaniem tegen;
OP (1): unaniem tegen;

Totaal: twaalf voor en zeven tegen. Aangenomen.