Contact

Koningsdag groot succes in Stede Broec

Afgelopen zaterdag vierden we met alle Nederlanders Koningsdag in Nederland. Het was weer een fantastisch feest, dat ook in Stede Broec weer groots werd gevierd.

De dag begon met de traditionele vrijmarkt nabij het Streekhof en het Streekplein in Bovenkarspel. Het was een drukte van weleer, ondanks het onstuimige weer van voornamelijk de zaterdagochtend. Ook ving de Versierde Kinderfietsen Optocht weer aan bij het Rigtershof.

Koninklijke spellen

In de middag was het vooral druk bij het traditionele rondje Burgemeester Schrijnderlaan in Grootebroek en op het Beursplein in Lutjebroek. Op beide locaties waren vele koninklijke spellen te doen. S’avonds verplaatsen de activiteiten in Lutjebroek naar de Paus en in Grootebroek ging men massaal naar Dorpshuis de Stek. Deze Koningsdageditie was de eerste in vele jaren zonder grote tent aan de Raadhuislaan. De Stek was een prima vervanging.