Contact

Mantelzorgers krijgen steun met huishoudelijke hulp

Voor mantelzorgers is de zorg voor hun partner, kind(eren), andere familieleden of vrienden een groot deel van hun dagelijks leven. Veel mantelzorgers werken daarnaast ook. Extra hulp helpt hen om deze zorg te kunnen blijven geven. Daarom kunnen zij extra huishoudelijke hulp aanvragen bij de gemeente.

Het is belangrijk dat mantelzorgers deze extra ondersteuning krijgen. Deze regeling is er speciaal voor hen. Kent u iemand die deze extra hulp kan gebruiken? Dan vragen wij u om hen op deze extra hulp te wijzen voor een zeer laag tarief.

Mantelzorgers ontlasten

De situatie van elke mantelzorger is anders. Soms geven zij mantelzorg aan hun kind(eren) of hun partner thuis, soms aan familie of vrienden die ergens anders wonen. Extra hulp kan het voor de mantelzorger makkelijker maken om werk en zorgen voor jezelf en een ander vol te houden. Daarom is er de huishoudelijke hulptoelage. Op die manier blijft er voor mantelzorgers ook tijd over voor andere dingen. Deze extra hulp kan bij hun thuis of bij degene die zij verzorgen ingezet worden tegen een goedkoop tarief.

Wanneer extra hulp aanvragen?

Mantelzorgers die in de regio Westfriesland wonen en minimaal 3 maanden voor 8 uur per week mantelzorg verlenen, kunnen de huishoudelijke hulp toelage aanvragen. De extra hulp is in te zetten in de regio en gaat om maximaal 36 uur per jaar. Deze 36 uur kunt u flexibel inzetten. Omdat elke situatie anders is, raden we u aan om altijd contact te zoeken met het gebieds- of wijkteam. Zij helpen u verder.

Hoe kunt u de extra huishoudelijke hulp aanvragen?

Mantelzorgers kunnen de extra hulp aanvragen in de gemeente waar zij wonen. Op de website van uw gemeente vindt u meer informatie over het aanvragen. U heeft als aanvrager zelf in de hand wanneer de zorgaanbieder de extra hulp komt geven.

Zeer goedkoop tarief

De extra huishoudelijke hulp kost een mantelzorger €5,00 per uur aan eigen bijdrage .De rest van het tarief wordt betaald door de gemeente.

Deelnemende zorgaanbieders

De extra hulp wordt verzorgd door zorgaanbieders waar de regio een contract mee heeft. De volgende zorgaanbieders werken mee met deze regeling:

  • Tzorg
  • De Nieuwe Zorg Thuis
  • HoMe thuishulp
  • Schoonmaakbedrijf Koster & Co, (Thuiszorg Miep)
  • Pittig
  • Wilgaerden
  • Stichting Zorghulp Westfriesland/Hulpvaardig

Meer informatie mantelzorgers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Stede Broec.