Contact

Motorrijder omgekomen na botsing met vrachtwagen

Een motorrijder is woensdagmiddag om het leven gekomen door een botsing met een vrachtwagen op de Westfrisiaweg N307 ter hoogte van De Woeste Hoogte in Bovenkarspel. Het ongeluk gebeurde volgens de politie rond kwart over één ’s middags.

De weg werd direct na het ongeval voor het overige verkeer afgezet. De VOA, een afdeling van de Nederlandse politie die onderzoekt doet oorzaken en toedrachten van verkeersongevallen, doet onderzoek naar hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren. Er is geen informatie bekend gemaakt over de betrokkenen.

Filevorming

Door het ongeval ontstond er aan weerskanten veel filevorming. In Enkhuizen reden automobilisten die niet richting Bovenkarspel konden, het bedrijventerrein Schepenwijk op om te keren en hun weg via de andere
Drechterlandseweg N505 te vervolgen. Dit leidde ook op dit industrieterrein tot files.