Contact

Enquête archeologie in Grootebroek

In mei 2018 is er een archeologisch onderzoek uitgevoerd in de nieuwbouwwijk Waterweide, aan de westrand van Grootebroek. Tijdens de opgraving is een dorpje uit de bronstijd ontdekt, van ongeveer 3.500 jaar geleden, echte archeologie. De archeologen werden tijdens hun werk geassisteerd door veel mensen uit de omgeving.

De archeologen zijn erg benieuwd hoe inwoners van Grootebroek (en omliggende dorpen) archeologie waarderen. In onderstaande link treft u een enquête, het invullen daarvan kost u 5 à 10 minuten. De archeologen verloten tien exemplaren van het archeologieboek ‘Landschap vol Leven’, over het leven van de Westfriese bronstijd-boeren (winkelwaarde € 20,00) onder de deelnemers!

Archeologie

De enquête kan t/m 24 mei worden ingevuld. De organisatie zouden het erg fijn vinden als u de enquête wilt invullen via onderstaande link, zodat zij de interesse in de lokale archeologie in beeld kunnen brengen.

De enquête van de archeologen is hier in te vullen.

archeologie