Contact

Volop recreatie- en waterpret in het Streekbos

Zondag 23 juni is er weer van alles te beleven in, op en om de recreatieplas in het Streekbos tijdens de Open Dag Water & Recreatie (ODWR). Als vanouds is er ook dit jaar weer een totaal programma voor jong en oud, georganiseerd door het Stede Broec’se verenigingsleven. De ODWR wordt ondersteund door de gemeente Stede Broec, IJgenweis Eten & Drinken, Recreatieschap Westfriesland en het Klimpark Streekbos.

Tal van clubs zetten zich hiervoor in, van de in het Streekbos gevestigde organisaties als IVN, de sterrenwacht en het klimpark, maar ook verenigingen die soms in het Streekbos trainen zoals de bootcamp en de reddingsbrigade. Dit jaar is er ook veel te doen voor de oudere jeugd en de volwassenen en er is de hele dag gezellige muziek. De oproep is om de sportiefste outfit aan te trekken en te komen kijken, maar vooral om mee te doen op de ODWR van 10.30 uur tot 16.30 uur in het Streekbos.

Kom sportief

Zo’n sportief evenement vraagt ook om een sportieve heen- en terugreis, omdat de parkeerterreinen voor de auto’s in en rond het Streekbos snel vol raken. Dus kom zo veel mogelijk lopend, met de fiets, suppend, roeiend, enzovoorts voor de ODWR toe. Er gelden afwijkende aanlegplekken voor boten op zondag 23 juni tijdens de activiteiten van de ODWR.

Aanlijnplicht

In het deel van het Streekbos rond het meertje geldt een aanlijnplicht, en het strand is zelfs verboden voor honden. De meeste honden zijn niet gewend aan zoveel activiteiten als op deze dag. De organisatie vraagt hondenbezitters hun hond goed kort aan te lijnen en in de gaten te houden, of een keer een andere route door het Streekbos te nemen. Aan de kant van het Weelenpad is sinds kort een hondenzwemplek aangelegd, naast de parkeerplaats. Kijk voor meer informatie op: www.rbdestreek.nl of facebook.nl/odwsb.