Contact

Hennepplantage gesloten in Bovenkarspel

In Stede Broec is een hennepplantage ontmanteld in een woning aan de Willem Andriessenweg in Bovenkarspel. Burgemeester Ronald Wortelboer (VVD) heeft de woning voor drie maanden gesloten.

De burgemeester wil een duidelijke boodschap afgeven: “Hennepplantages leveren onveiligheid op voor de omwonenden en kunnen door de aanloop van criminelen leiden tot verstoring van de openbare orde. Dat is niet acceptabel en dus volgt sluiting.” De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en brandgevaar, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. De sluiting wordt dan ook nadrukkelijk naar buiten gebracht door de burgemeester.

Ondermijning

Op het pand komt een mededeling die de reden van de sluiting, de hennepplantage, aangeeft en informatie geeft waar mensen meldingen kunnen doen. In Stede Broec gaat de burgemeester starten met een integrale aanpak op ondermijning van de samenleving.