Contact

Informatie over zwemmen in het Streekbos

Zwemt u (of uw huisdier) op zonnige dagen in natuurlijk zwemwater? Check dan voor het zwemmen eerst de website www.zwemwater.nl of de Zwemwater-app.

Natuurlijk zwemwater

Op warme dagen is heerlijk om verkoeling te zoeken langs of in de Noord-Hollandse wateren. Helaas heeft de warmte ook een keerzijde: in natuurlijk water ontstaat makkelijker blauwalg
of botulisme. Dus voor wie zwemplannen heeft, check eerst of het veilig is. Waterschappen meten dagelijks de kwaliteit van het water van officiële zwemplekken.

Waar kan ik zwemmen?

Wie wil weten waar het veilig zwemmen is, kan terecht op www.zwemwater.nl of via de mobiele app ‘Zwemwater’. Met deze app kunt u precies zien waar u in de buurt met een gerust hart een duik kunt nemen.

Zwemmen in het Streekbos

Het strand en de centrale zwemplas in het Streekbos zijn verboden voor honden. Uw hond moet in dit gedeelte van het Streekbos aangelijnd lopen en er geldt in het gehele Streekbos een opruimplicht. Het Recreatieschap Westfriesland heeft onlangs voor honden een speciale hondenzwemplek aan de kant van het Weelenpad aangelegd.