Contact

Wateroverlast in Stede Broec?

Hevige hagel- en regenbuien kunnen door de langdurige droogte overlast veroorzaken. Door de geringe neerslag is de bodem uitgedroogd en niet meer in staat grote hoeveelheden water op te nemen.Water kan niet direct worden afgevoerd, omdat het riool hele grote buien niet kan verwerken.

Bomen en struiken laten door de droogte veel bladeren vallen en kunnen met het wegstromende regenwater voor verstoppingen zorgen. Bij een extreme regenbui kunnen daardoor straten of putten overlopen. Meestal zakt het water na een half uur. Mocht dat niet gebeuren, neemt u dan contact op met de gemeente Stede Broec via 0228-360100.

Wateroverlast

U kunt problemen voorkomen door grote hopen bladeren in de groene bak te deponeren en uw snelheid aan te passen als er veel water op straat staat, hiermee voorkomt u aquaplanning. Foto’s van wateroverlast zijn welkom bij de gemeente, zodat zij eventueel maatregelen kunnen nemen om problemen in de toekomst voor te zijn. U kunt deze e-mailen naar: gemeente@stedebroec.nl.