Contact

Liberaal Schuitemaker neemt afscheid van de gemeentepolitiek

Raadslid Ton Schuitemaker neemt afscheid van de gemeenteraad van Stede Broec. Dit laat hij weten via een brief aan de raad, de VVD-fractie en het VVD-bestuur. De 56-jarige Bovenkarspeler zit sinds 2006 in de gemeenteraad voor de VVD.

Schuitemaker neemt afscheid tijdens de raadsvergadering van 26 september 2019 en treedt daarbij terug als raadslid. Hij begon zijn politieke loopbaan in 2004 als commissielid Grondgebiedszaken in Stede Broec. Vervolgens was hij van 2006 tot 2014 raadslid, eerst als éénmansfractie en daarna samen met Henk van den Mosselaar en respectievelijk Martien Krijger. Van 2014 tot 2018 was hij wethouder met een breed pakket aan portefeuilles. In 2018 keerde Schuitemaker terug in de raad.

Studie

Na zijn termijn als wethouder is hij naast zijn werk een studie begonnen. “Hoewel ik het een half jaar geprobeerd heb, blijkt nu dat ik door mijn dagelijkse werkzaamheden, in combinatie met mijn studie, mijn raadslidmaatschap niet die volle aandacht kan geven die er voor nodig is om de kiezers en mijn partij optimaal te vertegenwoordigen. In deze tijden waarin Stede Broec in zwaar weer verkeert kan het niet zo zijn dat je het raadswerk er ‘even bij doet’. Dat is niet eerlijk tegenover je kiezers en je fractiegenoten. In dat besef is het beter plaats te maken.”

Na lang wikken en wegen heeft hij daarom besloten om zijn raadslidmaatschap te gaan beëindigen. “Hoewel het mijn besluit niet gemakkelijker maakte, doet het mij goed om te weten dat de eerstvolgende in de lijn (red. Mike Lezaire) op een overtuigende wijze de werkzaamheden in de gemeenteraad zal overnemen.”

Oerliberaal

Fractievoorzitter Martien Krijger betreurt de stap, maar respecteert die wel. “We vinden dat een raadslid zijn of haar raadsperiode dient te voltooien, tenzij er zwaarwegende redenen zijn die dat verhinderen. Een dergelijke reden doet zich hier voor. We gaan een ervaren kracht missen.”

Krijger wil de oerliberaal bedanken voor de steun en de taken die hij heeft opgepakt als raadslid, fractievoorzitter en wethouder. “Veel dank voor de tijd die je hebt willen steken in de partij en de partijgenoten in het algemeen. Maar ook als opleider voor mij persoonlijk. Heel veel succes met je studie en ik hoop dat je in de laatste jaren van je professionele loopbaan die taak weet te vervullen die je mooi en belangrijk vindt.”

Opvolging

Raadscommissielid Mike Lezaire volgt Ton Schuitemaker op in de raad. De 26-jarige Lutjebroeker wordt op donderdag 26 september geïnstalleerd als raadslid voor de liberalen in Stede Broec.

Ton Schuitemaker afscheid
Ton Schuitemaker