Contact

K.G.B. 1 zet grote stap naar volgende bekerronde

Vorige week, in de eerste wedstrijd voor de beker, werd Sporting Schermerhorn door K.G.B. met 3-6 weggezet en won De Valken met 1-8 in Zwaagdijk. Zondag 8 september stond voor K.G.B. de tweede bekerronde speeldag een thuiswedstrijd tegen RKVV Zwaagdijk, een vijfde klasser. Voor de Bovenkarspelers was het zaak om het klasserverschil derde versus vijfde klasse tot uitdrukking te brengen in een duidelijke overwinning.

Vanaf het begin waren de rollen in het veld duidelijk: K.G.B. spelend op de helft van Zwaagdijk en een tegenstander die loert op foutjes en dan een snelle uitbraak (counter). K.G.B. speelde aardig, maar zeker niet goed. Tot aan de zestien meter werd er gecombineerd en ook de zijkanten werden gezocht, maar de laatste bal was een probleem. Daar zat iedere keer een Zwaagdijker tussen. Als er dan een schot was, dan was dit een makkelijke prooi voor keeper Franssen of de ballen gingen ruim naast en over.

Kunst- en vliegwerk

Vlak voor rust dan toch de voorsprong voor K.G.B. Ricardo Smit bereikt vanaf de rechterkant Jan Blom en de spits, tot dan toe onzichtbaar en ook daarna, schiet heel fraai vanuit de draai met een halve volley en via een stuit de bal in het doel: 1-0. Na de rust probeerde K.G.B. de druk op te voeren en dit lukte ook wel, maar opnieuw is scoren lastig. Met veel kunst- en vliegwerk (lees: allerlei lichaamsdelen) weten de Zwaagdijkers K.G.B. van doelpunten af te houden.

Natuurlijk krijgt ook de mindere tegenstander altijd een kans. Die kwam in de de 54e minuut wanneer Zwaagdijk de paal raakt. K.G.B. nam de bal meteen over en Dennis Keppel stond in de startpositie op de middenlijn en werd goed gelanceerd. Hij was sneller dan z’n tegenstanders en schuift de bal netjes langs keeper Franssen: 2-0.

Bedenkelijk

Hier bleef het bij. De wedstrijd zakte de laatste 15 minuten naar een bedenkelijk niveau. Achteraf bleek dat De Valken diezelfde middag met 3-4 onderuit tegen Sporting Schermerhorn waardoor K.G.B. volgende week aan één punt genoeg heeft voor de volgende bekerronde in de uitwedstrijd bij de Hemmers. Echter, K.G.B. gaat altijd voor de winst en zal dit volgende week ook moeten laten zien. Vermeldenswaardig is nog het debuut van O19 speler Luuk Verhoeks in K.G.B. 1 in een officiële wedstrijd. Een groot talent die K.G.B. moet koesteren.