Contact

Workshop ‘Politiek actief in Stede Broec’

“Schuilt er een politicus in jou?” De politiek in Stede Broec zoekt versterking. Om inwoners warm te krijgen voor het raadswerk wordt er een driedelige workshop gehouden waarin alle ins en outs van het raadswerk in de gemeente worden toegelicht. De cursus bestaat uit drie avonden in oktober.

Burgemeester Ronald Wortelboer en griffier Yvonne Hermans zullen de workshop geven. Griffier Yvonne Hermans: “Veel politieke partijen kunnen nog wel wat nieuwe enthousiaste leden gebruiken. Veel inwoners weten niet wat het raadswerk inhoudt. Of hebben het idee dat ze niet genoeg kennis hebben om politiek actief te worden.”

Inhoud workshop

Na het volgen van deze workshop wordt veel duidelijk. Je krijgt antwoord op vragen als ‘Hoe komt de raad tot een besluit?’ en ‘Welke taken en rollen heeft de raad hierin?’ Aan het eind van de tweede workshop is er ruimte voor een speeddate met raadsleden. Zo kun je een beter beeld te krijgen van de politieke partijen.

De laatste workshop is het bijwonen van een raadsvergadering. Na afloop van de reeks kun je zelf beslissen of jij je wilt aansluiten bij één van de politieke partijen. Dat is trouwens niet verplicht. Ook als je alleen meer wilt weten hoe je invloed kunt uitoefenen op de lokale besluitvorming, ben je van harte welkom. Burgemeester Ronald Wortelboer: “Ik kom dagelijks mensen tegen met hele goede ideeën en mensen die ontzetten betrokken zijn bij onze gemeenschap.  Misschien zijn er ook mensen bij wie het idee om politiek actief te worden, is opgekomen. Ben je nieuwsgierig, kom dan kennismaken.”

Data workshops

De bijeenkomsten zijn op woensdagavond 16 en 30 oktober om 20.00 uur in het gemeentehuis. Op de derde avond, donderdag 31 oktober breng je een bezoek aan de gemeenteraadsvergadering. Deze begint om 20.00 uur. Tijdens deze vergadering krijg je ook je deelname certificaat. Opgeven kan via deze link. Deelname aan de workshop is gratis.