Contact

K.G.B. start competitie met eenpunter in Zwaag

K.G.B. heeft z’n eerste puntje binnengehaald in de competitie en mag daar tevreden mee zijn. Omdat te realiseren moesten zij in Zwaag een 2-0 achterstand repareren.

Opvallend in de beginfase: een afwachtend Westfriezen tegen een fris van de lever voetballend K.G.B. met direct kansen voor Michael Helfensteijn en een scrimmage voor het doel van Westfriezen waarbij een laatste inzet van Dennis Keppel uitstekend wordt verwerkt door keeper Stefan Punter. Direct daarop de eerste goede aanval van Westfriezen met Youri Akkerman die op de linkerflank wegflitst en zijn voorzet wordt uiteindelijk ingeschoten door Wesley Mak en getoucheerd door Max Broers: 0 -1.

Hoog tempo

Het spel golft daarna op en neer in een best wel hoog tempo in warme omstandigheden. Na 20 minuten de 2-0 voor Westfriezen. Routinier Dave Beerepoot, met een goed linkerbeen, streept de bal in de verre kruising achter de kansloze Joost Volten. Een fikse tegenvaller voor K.G.B. maar met veel bravoure blijven ze zoeken naar doelpunten. Het had ook zomaar 3-0 kunnen worden, maar de Bovenkarspelers worden gelukkig beloond voor het goede spel en de lef. Na 33 minuten vanaf rechts een voorzet van Ricardo Smit die vallend wordt binnengekopt bij de tweede paal door Michael Helfensteijn: 2-1, ook de ruststand.

De tweede helft is opnieuw intens. Beide ploegen strijden voor meer doelpunten en het publiek kan genieten van een spannende wedstrijd met kansen. Na een klein kwartier komt K.G.B. op gelijke hoogte. Brian de Roo schiet een voorzet vanaf rechts goed binnen vanuit de tweede lijn: 2-2. Youri Akkerman is de gevaarlijkste en ook grilligste aanvaller van Westfriezen. Nieuwkomer Bob Appelman, overgekomen van Woudia, heeft vandaag de taak hem af te stoppen en doet dat goed. Hij verlaat moegestreden het veld en wordt in z’n taak vervangen door Jens Kesting die van het middenveld een linie terugzakt en Akkerman uitschakelt.

Overleven

K.G.B. is heel dicht bij de 2-3. Een voorzet van Brian de Roo heeft Michael Helfensteijn voor het intikken, maar om onverklaarbare redenen lukt dit niet. Aan de andere kant ook zeker kansen voor Westfriezen, maar Joost Volten laat zien een uitstekend vervanger te zijn van de vertrokken Dirk Bakker. Het laatste kwartier is de pijp bij K.G.B. aardig leeg. Het is dan meer overleven en aanvallend kan er niet echt een vuist meer worden gemaakt. Er wordt wel goed verdedigd. Vlak voor tijd een hoge bal door het centrum en Niels Compas komt in duel met Wesley Mak. Beide spelers vallen en ook Joost Volten is erbij. De bal rolt richting K.G.B. doel, Mak staat op, Volten staat op en Mak probeert de bal binnen te schieten. Met een uiterste krachtinspanning weet Joost Volten de bal tegen te houden. Mak wil een penalty, maar krijgt als beloning een gele kaart van de vandaag goed fluitende arbiter Brian Lampers. De wedstrijd in Zwaag eindigt in 2-2 en K.G.B. heeft hier hard voor gestreden. Er volgen nu twee thuiswedstrijden tegen Hugo Boys en JVC.

Westfriezen 1 – K.G.B. 1 2–2 (2–1), Zwaag

1-0: 8’ Max Broers
2-0: 20’ Dave Beerepoot
2-1: 33’ Michael Helfensteijn
2-2: 58’ Brian de Roo

Opstelling KGB:
Joost Volten, Jens Kesting, Niels Compas ©, Lorenzo van de Beek, Bob Appelman (72’ Pedro Thole), Julian van Vuure (58’ Erdinç Gedik), Ricardo Smit, Dennis Keppel, Brian de Roo, Michael Helfensteijn en Jan Blom (81’ Pedro Raven).